5 poze   20370 vizite
Albume

membru din 31 martie 2013

Informatii despre Pitbull

Fiecare rasa de caine in parte este predispusa la o serie de probleme de sanatate ce pot interveni la un moment dat. Este intotdeauna bine ca proprietarii de caini sa fie constienti de problemele cu care se pot confrunta animalul de companie in decursul vietii.
Boli de piele

Putem spune fara niciun fel de rezerve ca pitbulli sunt niste caini predispusi la acest gen de probleme, cu atat mai mult cu cat vorbim despre un exemplar deschis la culoare. Acestia necesita o atentie deosebita in ceea ce priveste alimentatia si sunt uneori alergici chiar si la iarba din parc. Tineti cont de faptul ca sunt foarte sensibili la anumite ingrediente, cum ar fi porumb, grau, carne de porc, carne de vita si soia. Simptomele pot aparea sub forma unor pete de roseata, zone de mancarime sau a unui focar de acarieni, care conduc la raie in cele din urma.

Da, din pacate, cainii din aceasta rasa sunt predispusi la raie in general.

Cum sa cresti un Pitbull

Termenul de pitbull nu se refera in mod direct la o singura rasa, ci mai cu seama la cainii cu o talie medie spre mare, care cantaresc intre 10 si 35 de kilograme si ai caror stramosi au rezultat din incrucisarea raselor de bulldog cu terrier englez (undeva prin secolele XVII si XVIII). Astfel au luat nastere urmatoarele tipuri de pitbull: Pitbull Terrier, Staffordshire Bull Terrier, American Pitbull Terrier si American Staffordshire Terrier.

Asemeni tuturor cateilor, puii de pitbull au nevoie de o nutritie adecvata, exercitii fizice corespunzatoare varstei lor, socializare si multa, multa dragoste. Spre deosebire de alti catei, pitbullii ajung intr-o lume predispusa la prejudecati in momentul in care intervine in discutie aceasta rasa.

Indiferent ca este corect sau nu, acest mod de gandire conform caruia pitbullii sunt niste caini agresivi ii pun pe proprietari in situatia de a socializa cat mai devreme cu animalul de companie si, implicit, de a-l dresa pentru a schimba aceasta perceptie. Cresterea unui pitbull presupune multa daruire, insa toate eforturile depuse vor fi rasplatite la sfarsitul zilei cu cel putin un gest de afectiune din partea companionului dumneavoastra, care nu ramane “dator” de cele mai multe ori.

Inainte de toate, va trebui sa va pregatiti casa cu toate elementele necesare cresterii sale. Vorbim aici, desigur, despre un kit care sa contina un bol de apa, hrana, lesa si cateva jucarii adecvate varstei. Amintiti-va ca pitbulii sunt niste caini puternici, iar puii mai mari pot roade din cand in cand lucrurile de prin casa. Inlocuiti jucariile in timp, deoarece acestea se uzeaza si exista un risc ridicat ca pitbullul sa le inghita si, drept urmare, sa se sufoce. Veti avea nevoie, de asemenea, de un loc de dormit pentru el, paturi moi, precum si prosoape de hartie (pampersi) sau alte consumabile de curatare, in cazul in care catelul nu a fost instruit inca sa mearga la litiera sau, eventual, direct afara.

Pentru o rata de succes sporita, anuntati-va din timp familia vizavi de sosirea unui nou membru pentru a va asigura ca sunteti pe aceeasi pagina in ceea ce priveste ingrijirea sa. Pitbullii sunt niste caini inteligenti si sensibili, deopotriva. Micile neconcordante legate de dresare pot crea confuzie in capsorul sau si il pot transforma intr-un caine nerabdator, anxios.

Programarea unor vizite lunare la medicul veterinar este un “must do”. Acolo veti afla tot ceea ce este nevoie pentru progresul sau, inclusiv o dieta propice pentru pui; avem in fata noastra o rasa de caini care imbratiseaza rutina de zi cu zi, motiv pentru care va recomandam hranirea animalului zilnic la aceleasi ore.

Pitbullii adulti, pe de alta parte, prezinta uneori semne de agresiune fata de alti caini sau animale de companie, asa ca obisnuiti-va puiul cu celelalte animale cat mai curand, astfel incat sa poata creste intr-un mediu stabil, prietenos. Animalele de companie vor avea nevoie tot timpul de supraveghere si, in primul rand, sa se cunoasca unul cu celalalt.

Permiteti-i catelului sa se familiarizeze cu toate imprejurimile in ritmul sau propriu. Acest lucru il va invata sa ramana calm si sa aiba incredere in instinctele sale. Daca aveti de gand sa ii cumparati o cusca, specialistii sunt impotriva lasarii catelului acolo pentru perioade lungi de timp, transformand-o intr-o inchisoare. Acest pas poate fi urmat in momentul in care catelul dumneavoastra este obisnuit sa mearga afara pentru a-si face nevoile.

Si daca tot am ajuns la acest capitol, fiti constienti ca puii de pitbull trebuie sa mearga afara in mod frecvent, mai ales dupa ce mananca sau se trezesc din somn, in special dimineata. Asemeni copiilor, puii nu au control deplin asupra vezicii urinare si a intestinului; accidentele sunt inerente, rabdarea si vegherea sa reprezinta cheia in toata aceasta afacere. Niciodata sa nu va pedepsiti catelul pentru un accidentat ce ar fi trebuit sa fie anticipat din timp.

Si nu in ultimul rand, supravegheati catelul pentru a evita dezvoltarea unor comportamente distructive. Atunci cand va trebui sa plecati de acasa pentru perioade lungi de timp, indicat ar fi sa dispuneti de un tarc special creat pentru acesta, din care sa nu lipseasca jucariile si cusca sa. Dintii sai cresc aproape non-stop pana cand va trece de bariera celor 9 luni de zile, iar din moment ce dispune de maxilare puternice, va trebui sa ii furnizati jucarii de mestecat fabricate din cauciuc solid sau nailon, pentru a se indeparta de mobila sau orice alte tentatii din jurul sau.

Hranirea unui Pitbull

Sanatatea animalului tau de companie depinde in mod direct de planul echilibrat de alimentatie. Animalul necesita o dieta echilibrata, care il va ajuta sa se mentina in forma.

Spre deosebire de oameni, pitbullii mananca aceeasi mancare zi de zi, motiv pentru care trebuie sa bifam rand pe rand urmatoarele cerinte nutritionale: proteine, vitamine si minerale.

Practicarea unei diete bune, sanatoase contribuie in mod direct si la sanatatea pielii sale, a blanei si a mai multor factori de care depinde starea sa generala. Un plan bine pus la punct ii va asigura acestuia o viata lunga alaturi de tine!

Vitaminele si mineralele in cantitati mici sunt esentiale pentru sanatatea si bunastarea pitbullului tau.

Calciul si fosforul pentru parti ale oaselor, sodiul – parte esentiala a sistemului de enzime si fierul, parte componenta a hemoglobinei, sunt doar cateva dintre vitaminele si mineralele esentiale necesare pentru bunastarea animalului tau de companie. Alimentatia corecta va afecta in mod pozitiv viata acestuia, facandu-l mai vioi, mai fericit si mai sanatos.

Proteina este de asemenea foarte importanta pentru sanatatea animalului de tau de companie. Vorbim despre sursa lui de aminoacizi, care vor “lucra” la dezvoltarea oaselor, muschilor, a blanei, pielii si, in general, a tuturor organelor interne.

Conform spuselor specialistilor, mancarea pentru caini contine aproximativ 20% proteine, in vreme ce mancarea pentru pisici, nici mai mult nici mai putin de 30%. Pisicile sunt carnivore, ceea ce inseamna ca au nevoie de foarte multe proteine din carne; cu 10% mai multe proteine decat cainii, din cate se pare. Pitbullii si cainii, in general, sunt omnivori. Cu alte cuvinte, consuma atat carne cat si legume pentru a echilibra aportul lor nutritiv. De fapt, cainii pot face fata si unei diete vegetariene, spre deosebire de pisici, care necesita un aport de proteine ceva mai ridicat.

Fibrele (derivate din plante) reprezinta, de asemenea, o parte esentiala a unei diete echilibrate. Pe scurt, fibra este substanta gasita in produsele alimentare, necesara pentru o digestie buna. Fara un aport optim de fibre in dieta corespunzatoare animalului tau de companie, el ar suferi de diaree, plus alte complicatii ce pot aparea pe parcurs.

Fiti cu ochii in patru la mancarea ieftina pentru caini, deoarece companiile au tendinta de a include o cantitate mai mare de fibre, deoarece procesul de fabricare este mai ieftin, prin urmare mai profitabil. La polul opus se situeaza grasimea, cel mai scump dintre ingrediente. Acesta este si principalul motiv pentru care unele companii care produc mancare ieftina pentru caini aleg cantitatea in favoarea calitatii. In traducere libera, mai multe fibre si mai putine grasimi.

Pe de alta parte, grasimile de slaba calitate va afecta in sens negativ pielea animalului, cat si sanatatea blanii, care nu va mai straluci ca altadata. Exista unii producatori care adauga suplimentar acizi grasi esentiali pentru a promova o piele sanatoasa si o blana stralucitoare a animalului tau. Ei bine, aceasta este mancarea care nu ar trebui sa lipseasca din dieta pitbullului.

Acestea ar fi in mare elementele de baza prin care se pot evita problemele de sanatate pe termen lung si riscurile ce pot aparea ca urmare a alimentatiei necorespunzatoare si a obiceiurilor alimentare. Speram ca aceste sfaturi va vor face sa va ganditi de doua ori in momentul in care mergeti in supermarket sau petshop sa ii cumparati de mancare pitbullului. Cititi, de asemenea, cu mare atentie sfaturile altor proprietari de pitbull, care au trecut prin aceasta experienta si va pot oferi informatii palpabile vizavi de tot ceea ce inseamna cresterea unui caine din aceasta rasa.

Ingrijirea unui Pitbull

Ingrijirea pitbullului incepe cu vaccinurile pe care trebuie sa le faca inca de mic, pentru a fi imun la bolile din jurul sau. Consultati, de asemenea, medicul veterinar in legatura cu produsele de control impotriva puricilor, cum ar fi zgarda antipurici.

Hraniti-va animalul de companie cu mancare pentru caini de cea mai inalta calitate. Primul ingredient trebuie sa fie carnea, daca doriti un produs de calitate. Proteina bruta nu trebuie sa fie mai mica de 30%, in vreme ce nivelul de grasime bruta trebuie sa fie undeva pe la 20%. Continutul de fibre, in schimb, 4% sau chiar mai putin.

Pentru a se obisnui cu ceilalti oameni si animale, totodata, socializati cu el inca de la cele mai fragede varste. Stabiliti cine este seful de la bun inceput, oferindu-le strainilor oportunitatea de a se juca cu el. Acest lucru va contribui la dezvoltarea unui temperament specific.

Dresarea sa, de asemenea, trebuie sa inceapa devreme. Deoarece avem in fata noastra o rasa dominanta, este important sa il puteti controla de la distanta, doar strigandu-l. In caz contrar, riscati ca acesta sa devina agresiv si sa nu poata fi stapanit decat in lesa si cu o botnita atasata.

Antrenamentele sale ar trebui sa fie viguroase, cu o durata cuprinsa intre 30 si 45 de minute pe zi (minim). American Pit Bull Terrier, spre exemplu, este o rasa foarte activa, care are nevoie de un volum considerabil de exercitii fizice. In public, ar fi foarte bine sa il tineti in lesa pentru a evita lupta cu alti caini.

Periati-i blana zilnic cu o perie speciala si spalati-l folosind samponul sau. Intelegeti totodata ca pitbullii sunt predispusi la anumite boli genetice, una dintre ele fiind cataracta sau displazia de sold. Asteptati-va sa creasca pana la jumatate de metru lungime si o greutate cuprinsa intre 15 si 35 de kilograme. Durata lor medie de viata este de 12 ani.

Cainele ar trebui curatat in mod frecvent. Multi dintre posesorii de pitbulli isi spala cainele doar in momentul in care acesta este murdar si are nevoie de o baie in mod evident. Unii folosesc cada, altii chiuveta, pentru ca vara acesta sa fie spalat cu jetul de apa de la aspersoare. Pentru aceasta operatiune, veti avea nevoie de urmatoarele: sampon, prosoape, unguent pentru ochi sau ulei mineral si produse de curatare a urechilor.

In pofida faptului ca unii proprietari au decis sa isi obisnuiasca animalul cu Johnson & Johnson No Tears sau Avon Tearless, noi recomandam un sampon special pentru caini. Din cand in cand, e indicat sa folositi si un sampon impotriva puricilor pentru orice eventualitate.

Si daca tot a intervenit in discutie acest subiect sensibil, al puricilor, cel mai bine e sa previi situatiile de genul. Majoritatea cainilor sunt alergici la acestia si pot dezvolta probleme cu adevarat grave ale pielii. Periajul frecvent este prima metoda de aparare. Schimbare frecventa a asternutului, de asemenea, in vreme ce zgarzile antipurici nu sunt foarte eficiente, iar pitbullii sunt foarte jenati atunci cand le poarta.

In ultima instanta, vei avea nevoie sa ii oferi cainelui o baie folosindu-te de samponul impotriva puricilor. Substantele chimice folosite la fabricarea acestor sampoane, insa, sunt foarte aspre cu pielea sa si se folosesc intocmai cum este trecut in instructiunile de utilizare. Din moment ce acestea sunt tratate ca adevarate medicamente, ar fi bine sa faci o vizita la medicul veterinar pentru recomandari. Mai presus de toate, un mediu curat, mai ales asternutul sau, este cea mai buna metoda de prevenire a aparitiei puricilor.

Atunci cand este mic, invata-ti pitbullul sa linga cuburi de gheata, deoarece asa va inghiti o cantitate mai redusa de apa si aceasta va ajunge in gat deja incalzita. Apa rece ii poate face dauna la stomac mai mult decat deshidratarea.
pitbull1
pitbull1
pitbull
pitbull

Comentarii album • 1
florea1 28 septembrie 2014  
f frumos.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.